...amit már régen el kellett volna kezdeni...
Gondolat ébresztő

Mi történik a randiappokon?

randiapp

A mai fiatal generáció mindennapjává vált a telefonos randi applikációk használata. Korunk egyik legnagyobb találmánya, ha azt nézzük, hogy mennyire átformálta a párkapcsolat teremtés mivoltát. De mint mindennek, ennek is van azért árnyoldala.


Mi történt?

A minap a kanapén ülve eszembe jutott, hogy pár héttel ezelőtt letöltöttem egy randi appot a telefonomra. Bízva abban, hogy sikerrel járok megnyitottam újra az alkalmazást és néhány perc böngészést követve észrevettem, hogy nem töltöttem ki a „Rólam” részt az adatlapomon.

Úgy gondoltam, hogy akkor ezt gyorsan pótoljuk, hátha van, aki elolvassa és nem csak a képeket nézegetve húz jobbra vagy balra.

Elkezdtem gondolkodni, hogy mit érdemes valaki felé közölni, még az előtt, hogy beszéltünk volna akár egy mondatot is.

A sablonos „szeretek utazni” és a „szeretek zenét hallgatni” vagy a „cicám/kutyám a mindenem” mondatokat mellőzve valami személyesebbet akartam írni, de nem tudtam mi legyen az.

Információ gyűjtés

Mivel nem voltak tiszta válaszaim, hogy mit írjak magamról gondoltam megnézem mit írtak mások, hátha kirajzolódik bennem is valamiféle bemutatkozás.

Be is állítottam, hogy lássam férfi társaim adatlapjait (természetesen mindenkit balra húzva még mielőtt valaki azt gondolná, hogy meleg lettem) elkezdtem böngészni és valami egészen más gondolat indult meg a fejemben.

Már túl voltam kb 50-60 profilon és észrevettem, hogy mennyire hasonlítanak egyes adatlapok egymásra. Sőt volt olyan, ami kísértetiesen is hasonlított.

Randi app kezdőszett

Mire gondolok ez alatt?

Arra, hogy volt egy séma, ami nagyon sok profilban előjött mondhatni már sztereotipikusan. Ez a séma „a pózolj a parton napszemüvegben” a „tükör előtt lehetőleg fél pucéron” (megmutatva, hogy milyen Adonisz tested van), a „egy menő kocsiban ülve szelfizz” és végül „pózolj egy cuki állattal” képeket jelentette.

Ezt a sémát hívjuk ezentúl randi app „kezdőszettnek”. Ekkor értettem meg, hogy ezek az appok nem arról szólnak, hogy ki vagy te, hanem hogy kinek akarsz látszani.

Mindig van kivétel

Természetesen mindig van kivétel és nem is akarok általánosítani, de sajnos a többséget nem a kivételek alkották. Mivel eddig csak nők profilját láttam (így vissza gondolva ott is lehetett sémákat felfedezni) nem tudtam, hogy nálunk, férfiaknál is ennyire rossz a helyzet.

Fontos értékek

Nem mondom például, hogy nem fontos a stabil anyagi háttér, de nem kellene, hogy megelőzzön bizonyos emberi értékeket.

Elcsépeltnek hangzik, de nem lehet vásárolni kitartást, akaraterőt, motivációt, céltudatosságot, alázatot vagy őszinteséget. Igaz ezeken kívül rengeteg jó tulajdonság és erény van még, viszont ezek alap emberi értékek, amivel szerintem sokkal többen rendelkeznek, mint amennyit a nők gondolnak.

Nem létezik normális férfi

Azok a nők, akik azt mondják, hogy nem létezik „normális” férfi (csak mert ők még nem találkoztak ilyennel) nekik szeretném jelezni, hogy lehet, rossz értékek alapján keresik a „normális” férfit.

Összegzés

Mindent összegezve csak egy bemutatkozást szerettem volna írni, de valahogy már nem tartottam fontosnak bemutatni magam. Helyette sokkal másabb dologra lettem figyelmes. Így ez a rész kitöltetlenül áll továbbra is a profilomon. Lehet egyszer „megerőszakolom” magam, hogy írjak oda valamit, de kétlem, hogy azt érném el vele, amit szeretnék.

Fura egy világban élünk…

Hozzászólások

Pin It on Pinterest